Liverpool overtuigt op Anfield en is weer koploper van Premier League

26-04-2019 22:53
23

Liverpool heeft de koppositie in de Premier League weer overgenomen van Manchester City na een zeer overtuigende overwinning op degradant Huddersfield Town. Op Anfield scoorden The Reds al na vijftien seconden en werd het uiteindelijk 5-0.

De supporters van Liverpool konden al na vijftien seconden juichen toen middenvelder Jon Gorenc Stanković gigantisch in de fout ging en de bal verspeelde aan Mohamed Salah, die Naby Keïta bediende. De middenvelder kon vervolgens simpel afronden: 1-0.

De voorsprong van Liverpool werd na iets meer dan twintig minuten verdubbeld, toen Virgil van Dijk vanaf eigen helft een aanval opzette. De Oranje-international gaf de bal aan Andy Robertson, die de bal perfect op het hoofd van Sadio Mané legde. Salah maakte voor de theepauze 3-0 met een boogbal over doelman Jonas Lössl.

Het duel was na de 2-0 van Mané al gespeeld, want Huddersfield Town kon op Anfield niet gevaarlijk worden. De tweede helft bood Liverpool de gelegenheid om het rustiger aan te doen. Mané maakte na 66 minuten de 4-0 en Salah zorgde in de absolute slotfase nog voor 5-0.

Liverpool gaat weer aan kop, maar Manchester City moet nog een wedstrijd extra spelen.