Koeman denkt bij Ajax-succes ook aan Oranje: 'Dat wordt dan wat moeilijker'

Koeman denkt bij Ajax-succes ook aan Oranje: 'Dat wordt dan wat moeilijker'

30-04-2019 16:42
37

Ronald Koeman hoopt dat Ajax zich plaatst voor de finale van de Champions League - maar de bondscoach van Oranje beseft óók dat een zege op Tottenham Hotspur consequenties heeft voor het Nederlands elftal. 

Op 6 juni staat namelijk de halve finale van de Nations League op het programma in Portugal. Oranje treft dan Engeland. "Status en prestige, dat staat allemaal op het spel", doelt Koeman voor de camera van het Algemeen Dagblad op de clash tussen Ajax en Spurs.

Wedden

Meer odds

"Mocht Ajax zich kwalificeren voor de finale van de Champions League, dan wordt de voorbereiding van het Nederlands elftal op de Nations League wat moeilijker", vervolgt hij met een glimlach. "Maar ook ik sta te juichen dan. Ajax zit in een dusdanige flow dat het dan geen probleem is." 

Koeman verwacht dat Ajax een lastige kluif krijgt aan Spurs. "Als je eerst uit speelt, is het al mooi als je een doelpunt weet te maken. Dat ze kans maken tegen Spurs, hebben ze zelf afgedwongen. Alleen: af en toe slaat het iets naar de verkeerde kant door. Dan lijkt het alsof Ajax even Tottenham van de mat speelt. Maar dan onderschat je Tottenham, ook al hebben ze veel blessures."