Ajax treft gedevalueerd De Graafschap: 'Belangrijk dat het geen veldslag wordt'

Ajax treft gedevalueerd De Graafschap: 'Belangrijk dat het geen veldslag wordt'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 17:02wo 15-05-2019 om 17:02

Ajax treft woensdagavond een uitgekleed De Graafschap. De Doetinchemse club mist de complete voorhoede tegen de Amsterdamse club, die op De Vijverberg beslag kan leggen op de landstitel.

De Graafschap-trainer Henk de Jong doet woensdag geen beroep op Charlison Benschop en Furdjel Narsingh. De twee aanvallers krijgen rust met oog op de play-offs. Delano Burgzorg moet het duel met Ajax laten schieten vanwege trieste familie-omstandigheden. Fabian Serrarens, Daryl van Mieghem en Nabil Bahoui hebben daardoor een basisplek.

Javier Vet (foto), speler van De Graafschap, laat weten dat zijn ploeg niet met de krachten gaat smijten tegen Ajax. "Het is belangrijk dat het geen veldslag wordt en we blessurevrij de play-offs ingaan", aldus Vet tegen Omroep Gelderland. "Maar we moeten niet op 50 procent gaan spelen, dat kan niet. Deze wedstrijd gaat ons dan ook sowieso kracht kosten."

De Graafschap neemt het zondag op tegen SC Cambuur in de halve finale van de play-offs. De club uit Leeuwarden was deze week te sterk voor NEC.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws