Martínez dolblij met transfer naar Nederland: Ajax is trending in Argentinië

Martínez dolblij met transfer naar Nederland: "Ajax is trending in Argentinië"

Gepubliceerd: maandag 20 mei 2019 om 23:10ma 20-05-2019 om 23:10

Lisandro Martínez is dolblij met zijn overstap naar Ajax. De 21-jarige Argentijnse verdediger hoopt zich in Amsterdam verder te kunnen ontwikkelen en kan niet wachten om te beginnen.

"Geweldig dat Ajax interesse had, want als je het voetbal een beetje volgt, weet je dat Ajax de ideale club is om beter te worden", zegt Martínez, die maandag zijn handtekening zette onder een vierjarig contract, tegen Ajax TV. De linkspoot treft met Nicolas Tagliafico en Lisandro Magallan twee landgenoten. "Tagliafico ken ik van het Argentijnse elftal. Iedereen kent hem in Argentinië en hij sprak heel mooi over Ajax."

"Dat deed hij nog voordat Ajax interesse in mij had", vervolgt Martínez. "Het was grappig dat die interesse snel daarna kwam. Hij vertelde dat de club een goede opleiding heeft zoals ik zelf al dacht." Ook Magallan kwam hij al eens tegen, zij het als tegenstander. Op 8 april 2018 stonden de twee tegenover elkaar tijdens een duel tussen Defensa y Justicia en Boca Juniors. "We hebben toen shirtjes geruild. Dat was leuk."

Volgens Martínez heeft Ajax met zijn optredens in de Champions League ook in Argentinië indruk gemaakt. "Ajax is trending in Argentinië. De club is heel bekend en iedereen heeft het gezien. Ik ben trots en blij dat ik nu hier ben."

De eenmalig Argentijns international wordt tot slot gevraagd zichzelf te omschrijven. "Ik ben een speler die agressief is op zijn tegenstander en ik probeer de vrije man aan te spelen. Ik probeer te doen wat iedereen doet, of nog beter. Mooi passjes geven, daar houd ik van. Ik wil zoveel mogelijk mijn steentje bijdragen en mijn medespelers beter maken, want dan word ik zelf ook beter."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws