'Duizenden' doodsbedreigingen voor Babel: 'Ze moeten het niet persoonlijk maken'

'Duizenden' doodsbedreigingen voor Babel: 'Ze moeten het niet persoonlijk maken'

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 12:59zo 26-05-2019 om 12:59

Laatste update: zondag 26 mei 2019 om 13:09zo 26-05-2019 om 13:09

Sinds bekend is geworden dat Ryan Babel overweegt om aan de slag te gaan bij Galatasaray, heeft de 32-jarige spits 'duizenden' doodsbedreigingen ontvangen. Dat vertelt Babel zondag in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

Babel heeft een verleden bij Besiktas, een van de grote rivalen van de club die hem nu op de korrel heeft. Zijn mogelijke transfer naar de kersvers landskampioen ligt gevoelig. "Ja, ik heb veel heftige reacties voorbij zien komen op sociale media, maar ben er niet van geschokken. Doodsbedreigingen? Ja, ook in de duizenden wel, dat gaat nou eenmaal zo deze tijd dat mensen hun emoties heel makkelijk kunnen uiten in het openbaar", vertelt de Oranje-international

"Ik snap uiteraard wel dat mijn stap gevoelig zou liggen, maar ik ben niet de eerste die 'm maakt en ik vind dat men het nooit te persoonlijk moet maken. Als het Galatasaray wordt, is het niet bedoeld om mijn oude club dwars te zitten."

Babel maakte bij Besikstas en, eerder, Kasımpasa kennis met de hectiek in de Süper Lig. Hij geniet van de beleving bij de Turkse fans. "Het is een competitie waar geen uitwedstrijd makkelijk is. Je kunt ook - met alle respect - op mijn leeftijd pak 'm beet PEC Zwolle-uit spelen met een Nederlandse club. Maar ik ben van nature avontuurlijk ingesteld. Dat lees je af aan mijn hele carrièreloop."

Hoewel Galatasaray volgens Babel momenteel 'de beste papieren heeft', zijn ook andere clubs nog in de race voor zijn handtekening. In gesprek met VTBL erkende de oud-speler van onder meer Ajax en Liverpool dat hij in gesprek is met een ploeg uit de Eredivisie. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Ajax Babel terughalen naar Amsterdam?

(11502 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws