'Verdeeldheid in directiekamer FC Barcelona: niet nóg meer geld voor De Ligt'

'Verdeeldheid in directiekamer FC Barcelona: niet nóg meer geld voor De Ligt'

29-05-2019 20:51 Laatste update: 20:57
59

Binnen de directiekamer van FC Barcelona heerst verdeeldheid over de situatie rond Matthijs de Ligt. De club kan financieel niet opboksen tegen geïnteresseerde grootmachten als Paris Saint-Germain, Manchester United, Manchester City en Real Madrid en lijkt niet van plan om de Ajax-captain een beter voorstel te doen.

Dat meldt Marca in Spanje. Naar verluidt is Man United bereid om De Ligt een jaarsalaris van veertien miljoen euro te bieden. Dat is veel meer dan Barcelona neer wil leggen. Gespeculeerd wordt over een jaarbedrag van negen miljoen.

Wedden

Meer odds

Omdat Barcelona met Gerard Pique, Clement Lenglet, Samuel Umtiti en Jean-Clair Todibi al een aantal centrale verdedigers vast heeft liggen, is de vraag of de club het het waard vindt om De Ligt een nóg beter aanbod te doen. Zaakwaarnemer Mino Raiola en Barcelona zaten tot kort geleden op één lijn, maar schijn lijkt te bedriegen.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft de touwtjes in handen en moet uiteindelijk bepalen of hij meer geld gaat bieden, of De Ligt laat gaan. Marca schrijft dat de oorwassingen tegen Liverpool (Champions League) en Valencia (Copa Del Rey) de honger naar nieuwe spelers heeft aangewakkerd. Het volledige bestuur van Barcelona voelt er echter weinig voor om De Ligt een nog groter contract aan te bieden dan nu al op tafel ligt.

Barcelona moest een paar maanden geleden alles uit de kast halen om Frenkie de Jong voor de neus van topclubs weg te kapen. Het lijkt erop dat de Spanjaarden opnieuw tot het gaatje moeten gaan.