Done deal: 'geweldige speler' Maher verruilt AZ voor FC Utrecht

Done deal: 'geweldige speler' Maher verruilt AZ voor FC Utrecht

Gepubliceerd: maandag 3 juni 2019 om 12:04ma 03-06-2019 om 12:04

Het is officieel: Adam Maher speelt volgend seizoen voor FC Utrecht. De 25-jarige middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract.

Utrecht bevestigt de transfer maandag via de officiële kanalen. Maher komt transfervrij over van AZ, waar zijn contract afliep. Hij volgt trainer John van den Brom naar de Domstad. De trainer werd eerder dit jaar aangesteld als opvolger van Dick Advocaat en tekende, net als Maher, voor drie seizoenen.

"Adam is een geweldige speler, met veel voetballend vermogen", verklaart directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de clubsite. "Hij heeft al veel ervaring, ook al is hij pas 25 jaar. Bovendien zit hij in een sterke fase van zijn carrière."

FC Utrecht ziet in Maher een speler 'die met zijn kwaliteiten het verschil kan maken'. "We zijn er trots op dat een speler van zijn kaliber voor ons kiest en zijn ervan overtuigd dat hij wat extra’s toevoegt aan de selectie. Hij gelooft in in het sportieve plan en de ambities van FC Utrecht."

Maher speelde vijf interlands voor het Nederlands elftal. Hij blies vorige zomer zijn carrière nieuw leven in, na teleurstellende jaren bij PSV, het Turkse Osmanlipor en FC Twente. In Alkmaar begon hij weer op nul, verdiende een jaarcontract en werd hij weer een van de dragende spelers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws