VD Vaart ambieert trainerschap en wijst naar Ziyech: 'Staan toptransfer in de weg'

VD Vaart ambieert trainerschap en wijst naar Ziyech: 'Staan toptransfer in de weg'

Gepubliceerd: dinsdag 4 juni 2019 om 11:28di 04-06-2019 om 11:28

Rafael van der Vaart zou het best zien zitten om als trainer aan de slag te gaan. De oud-international van Oranje is tegenwoordig als analist te zien bij de NOS, maar ziet een carrièreswitch best zitten.

"Ik zou wel trainer willen worden, ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel", vertelt Van der Vaart in gesprek met Helden. "Maar als ik aan iets begin, wil ik het goed doen. Ik weet dat ik veel facetten nog moet leren, dat heeft vooral met ervaring te maken, maar denk wel dat ik het spel zie."

Van der Vaart vertelt dat hij dit seizoen blij was met Ajax. "Ik heb echt genoten hoe Ajax druk zet, de bal houdt, ruimte geeft aan creatieve spelers in plaats van halve gewichtheffers", legt hij uit. Vooral het spel van Hakim Ziyech kon hem bekoren. "Tien procent doet hij misschien fout, maar vijftig procent van zijn acties is geniaal. Bij hem is er geen middenweg. Met zijn spel is hij heel bepalend voor Ajax."

"Twee van die geniale momenten maken mijn dag goed, maar als trainer moet je natuurlijk ook naar sommige verkeerde beslissingen kijken", vervolgt hij. "Ik denk dat die fouten hem een toptransfer in de weg staan."

Poll

Zie jij een trainer in Van der Vaart?

(3980 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws