Dringend advies voor Memphis: 'Dat boek over je harde jeugd heb ik nu wel uit'

Dringend advies voor Memphis: 'Dat boek over je harde jeugd heb ik nu wel uit'

Gepubliceerd: zaterdag 8 juni 2019 om 15:44za 08-06-2019 om 15:44

Henk Spaan heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het optreden van Memphis Depay tijdens Nederland-Engeland donderdagavond. De hoofdpersoon van de biografie Heart of a Lion riep zowel irritatie als bewondering op bij de columnist van Het Parool.

Memphis begon uiterst ongelukkig: de spits liet vrijwel elke bal van zijn voeten springen en kreeg de lachers op zijn hand met een breedtepass die in niemandsland eindigde. 'Ik praatte intussen tegen het tv-toestel. Lekker, dat boek over jou, Memphis, over je harde jeugd vol angst en agressie. Neem eens een bal fatsoenlijk aan, man', schrijft Spaan in zijn column.

Volgens de gewezen tv-presentator was Memphis, 'de belichaming van de Europese subtop', rijp voor een wissel in de rust, maar bewees hij in de tweede helft alsnog zijn grote waarde. 'Hij kan een team op sleeptouw nemen met onbaatzuchtigheid. In dat opzicht is hij een sleutelspeler en wil Koeman de man niet wisselen rond wie hij zijn team heeft opgebouwd.' De aanvalsleider van Olympique Lyon krijgt echter het dringende verzoek om zich iets meer op het voetbal te concentreren. 'Dat boek over een harde jeugd vol angst en agressie heb ik nu echt wel uit', besluit Spaan.

Poll

Gaat Nederland de Nations League winnen?

(25181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws