'Ziyech zou komende zomer de verrassing van Ajax kunnen worden'

'Ziyech zou komende zomer de verrassing van Ajax kunnen worden'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 09:37vr 14-06-2019 om 09:37

De Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan spreekt in de podcast van Sky Sports van een 'cruciale zomer' voor Hakim Ziyech. Meerdere clubs zijn geïnteresseerd in de 26-jarige Ajacied, die niet overal voor open staat. 

"Dit is een interessante kwestie. Het wordt een cruciale zomer voor Hakim Ziyech. Zijn zaakwaarnemer sprak vorig jaar met meerdere clubs. Het ging niet door, het had allemaal met geld te maken", zegt Van der Kraan.

Van der Kraan memoreert dat Ziyech en de Ajax-fans niet altijd door een deur konden. "Ajax-fans waren niet blij met Ziyech. Ze vonden dat hij te afstandelijk was. Het afgelopen seizoen was hij nóg briljanter. Hij was het creatieve brein, hart en ziel van Ajax. Hij heeft zoveel bijgedragen aan het succes in de Champions League. Het heeft hem laten beseffen dat áls hij vertrekt, hij naar een voetballende club wil."

"Ik weet dat de speler graag naar een club als Arsenal wil, omdat die club altijd goed voetbal speelt", vervolgt Van der Kraan. "Manchester City en FC Barcelona spelen ook volgens de Cruyff-filosofie, maar niet al die clubs staan in de rij voor hem. Als Arsenal Özil niet had, zou hij de perfecte speler voor ze zijn. Ziyech heeft twee of drie opties in de Bundesliga. AS Roma kwam voor hem terug en ook zijn er clubs uit Spanje die interesse hebben."

"Ze melden zich allemaal bij zijn zaakwaarnemer, maar Ziyech lijkt niet heel enthousiast. Ajax is er heel erg van op de hoogte dat ze Ziyech het beste een nieuw contract aan kunnen bieden als ze geen grote middenvelder of aanvaller kunnen halen. Dat zou de verrassing van de zomer kunnen worden. Hij kost maar 35 miljoen euro. Dat is vandaag de dag niet het grootste bedrag. Iedere club uit de Premier League die creativiteit nodig heeft doet er goed aan om Ziyech te halen."

Poll

Moet Ajax vol voor een langer verblijf van Ziyech gaan?

(14591 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws