'FC Utrecht wil 'hattrick-held' Cerny ophalen bij Ajax, maar moet eerst verkopen'

'FC Utrecht wil 'hattrick-held' Cerny ophalen bij Ajax, maar moet eerst verkopen'

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 06:54wo 26-06-2019 om 06:54

Laatste update: woensdag 26 juni 2019 om 09:02wo 26-06-2019 om 09:02

Vaclav Cerny vestigde dinsdagavond, tijdens Ajax' eerste oefenwedstrijd van het seizoen, de aandacht op zich met een glaszuivere hattrick tegen de amateurs van Quick '20. Mogelijk wordt het één van de laatste wapenfeiten in het Ajax-shirt van de 21-jarige Tsjech.

De vleugelaanvaller keerde vorig seizoen al terug van een zware kruisbandblessure, maar kwam vervolgens niet aan de bak in de hoofdmacht. De teller bleef steken op drie bekerwedstrijden, verder speelde Cerny zijn wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen winter leek hij nog op weg naar sc Heerenveen, maar bedankte hij voor de eer. Ook volgend seizoen lijkt hij niet nodig in Ajax 1, gezien de aanwezigheid van Hakim Ziyech, David Neres, Quincy Promes, Dusan Tadic en Noa Lang.

Mogelijk komt het een half jaar na dato alsnog van een transfer. Het Algemeen Dagblad linkte Cerny onlangs al aan FC Utrecht en ook De Telegraaf maakt woensdagochtend melding van een mogelijke transfer naar De Galgenwaard. De ploeg van John van den Brom is echter niet zomaar in staat om het tot medio 2020 doorlopende contract van de Tsjech af te kopen: volgens de ochtendkrant kunnen er pas zaken worden gedaan, wanneer Gyrano Kerk vertrekt uit de Domstad. De 23-jarige Amsterdammer ligt nog tot medio 2022 vast en zou dus een miljoenenbedrag op kunnen leveren, mocht er concrete interesse voor hem zijn.

Poll

Zou Cerny bij FC Utrecht passen?

(5023 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws