Keuze voor Valencia 'logisch': 'Jasper kent de Ajax- en Barça-filosofie'

Keuze voor Valencia 'logisch': 'Jasper kent de Ajax- en Barça-filosofie'

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 16:21wo 26-06-2019 om 16:21

Laatste update: woensdag 26 juni 2019 om 16:26wo 26-06-2019 om 16:26

Hedwiges Maduro heeft begrip voor de keuze van Jasper Cillessen om FC Barcelona in te ruilen voor Valencia. In Mestalla gaat de Nederlandse doelman weer minuten maken, iets wat bij Barça maar zelden lukte.

"De clubs verschillen wel", zegt Maduro over Barcelona en Valencia tegen Voetbal International. "Speel je voor Barcelona, dan verwacht iedereen dat je alle prijzen wint. Bij Valencia is Champions League-voetbal halen het belangrijkste doel. Daarnaast is een prijs pakken heel welkom." Ook de sfeer is anders. "Wanneer het publiek er achter gaat staan kan het echt een heksenketel worden, zeker in de topwedstrijden. Bij Barcelona is het wat dat betreft iets stiller."

Of Maduro snapt dat Cillessen in de Primera Division is gebleven? "Ja, want Spanje past heel goed bij hem. In de wedstrijden die hij keepte bij Barcelona deed hij het goed. En qua stijl kun je de Spaanse competitie goed vergelijken met Nederland: er wordt verzorgd, opbouwend voetbal gespeeld. Alleen het tempo ligt wat hoger in Spanje."

"Jasper kent de Ajax-filosofie en de Barcelona-filosofie, dat maakt het wat eenvoudiger om te wennen aan Valencia. Engeland is bijvoorbeeld echt anders", vervolgt Maduro. "Daar moet je veel meer hoge ballen kunnen vangen als keeper. Dat heeft David de Gea bijvoorbeeld ondervonden, dat je daar vaak moet kunnen boksen in het zestienmetergebied. Dat moet je dan wel liggen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws