Cadena COPE stellig: miljoenentransfer van Ziyech is 95% zeker

Cadena COPE stellig: miljoenentransfer van Ziyech is 95% zeker

29-06-2019 07:02 Laatste update: 11:21
70

De Telegraaf schreef dat Hakim Ziyech nog niet persoonlijk akkoord is met Sevilla en Ajax-trainer Erik ten Hag zei vrijdag dat de kans bestaat dat hij in Amsterdam blijft, maar in Spanje rekent men op de komst van de Marokkaan. Het Spaanse radiostation Cadena COPE weet dat een deal dichtbij is en meldt ook dat Luuk de Jong zaterdag in Spanje wordt verwacht.

Sevilla is bereid om de door Ajax gevraagde transfersom (dertig miljoen) op tafel te leggen en moet nog rond zien te komen met Ziyech, die actief is op de Afrika Cup. Ziyech moet Pablo Sarabia vervangen in Andalusië. De 27-jarige middenvelder vertrekt naar verluidt voor twintig miljoen euro naar Paris Saint-Germain. Sevilla doet daar tien miljoen euro bovenop om Ziyech van Ajax te kunnen halen. 

Volgens COPE is het '95%' zeker dat Ziyech bij Sevilla gaat tekenen. Of dat klopt wordt in de komende weken duidelijk. "Ik weet dat Ziyech kan vertrekken, maar er is ook een goede kans dat hij blijft", zei Ten Hag vrijdag. "Ik weet het niet, zoals niemand het weet. Voor iedere trainer is het lastig om mee om te gaan, maar we houden rekening met verschillende scenario's. We hebben ons goed voorbereid."

De Jong
Het is volgens COPE de bedoeling dat De Jong zaterdag in Spanje arriveert om zijn transfer naar Sevilla af te ronden. Wanneer de 28-jarige PSV-spits door de medische keuring komt, betaalt Sevilla minimaal 12,5 miljoen euro voor hem. Dat kan door bonussen nog oplopen. Volgende week wordt De Jong gepresenteerd door Sevilla.

De Jong heeft al afscheid genomen van PSV, dat baalt en graag door wilde met de spits. Hij kon zijn contract in Eindhoven verlengen tot de zomer van 2022. De Jong speelde vijf jaar voor PSV.