'Bij de eerste Ajax-bespreking al drie nieuwe dingen die ik nog nooit gehoord had'

'Bij de eerste Ajax-bespreking al drie nieuwe dingen die ik nog nooit gehoord had'

01-07-2019 09:32
83

Kik Pierie maakt zich geen illusies bij Ajax. De achttienjarige verdediger, die is overgekomen van sc Heerenveen, gaat er niet vanuit dat hij zomaar een basisplaats kan opeisen in Amsterdam.

De zware concurrentiestrijd binnen de selectie van trainer Erik ten Hag schrikt Pierie niet af. "Dit team heeft de halve finale van de Champions League gehaald en dat is niet niks. Daar kom je niet van de ene op de andere dag tussen als speler van Heerenveen", zegt hij in De Telegraaf. "Maar het is aan mij zaak om te laten zien wat ik kan."

Pierie richt zich op twee posities: centrale verdediger en linksback. "Dan is het aan de trainer om te bepalen wie hij wil opstellen. Blind, Tagliafico, Martinez of ik. Het is een concurrentie van vier mensen voor twee plekken en de besten spelen. Dat hoort bij Ajax en daar moet ik me in aanpassen."

De talentvolle verdediger, die Ajax vier miljoen euro kostte, moet aanpoten bij zijn nieuwe club. "Het is drie stappen hoger dan bij Heerenveen. Waar je bij Heerenveen misschien één seconde had, heb je hier misschien een halve seconde of nog minder. Bij bespreking één waren er ook al drie nieuwe dingen die ik nog nooit gehoord had."