Einde aan anderhalf jaar transferdroogte: Spurs trekt buitenspeler aan

Einde aan anderhalf jaar transferdroogte: Spurs trekt buitenspeler aan

Gepubliceerd: dinsdag 2 juli 2019 om 11:12di 02-07-2019 om 11:12

Tottenham Hotspur heeft na anderhalf jaar weer een transfer gedaan. De club heeft de komst van Jack Clarke bevestigd. De buitenspeler komt over van Leeds United en tekent een contract voor vier seizoenen bij de Champions League-finalist. Dat meldt Spurs via de officiële kanalen.

Voor Tottenham is het de eerste aankoop sinds januari 2018, toen Lucas Moura overkwam van Paris Saint-Germain. De achttienjarige buitenspeler zal echter niet in actie komen voor de Londenaren. Clarke wordt namelijk weer verhuurd aan Leeds United.

Naar verluidt betaalt Tottenham rond de tien miljoen pond (ruim 11 miljoen euro) voor Clarke, die blij is met zijn overgang. "Ik ben verheugd om naar Tottenham te gaan. Op de korte termijn ga ik alles geven om Leeds hopelijk aan promotie te helpen", zo laat hij weten op de website van Spurs.

Clarke werd geboren in York en maakte vorig seizoen zijn doorbraak in het eerste van Leeds. In 25 wedstrijden kwam hij tot twee goals. Met Leeds bereikte hij de play-offs van de Championship.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws