'Cocu vliegt naar Florida, tekent voor vier jaar en neemt twee Nederlanders mee'

'Cocu vliegt naar Florida, tekent voor vier jaar en neemt twee Nederlanders mee'

04-07-2019 11:15
31

Phillip Cocu wordt zo goed als zeker de opvolger van Frank Lampard bij Derby County. De Championship-club laat 'the former Netherlands midfielder' donderdag invliegen, meldt The Telegraph. Hij kan een vierjarig contract tekenen.

De Engelse krant spreekt van een 'huge coup' voor Derby County. De club bereidt zich in het Amerikaanse Florida voor op het nieuwe seizoen. Donderdagochtend zou Cocu op het vliegtuig zijn gestapt om de Derby-selectie te ontmoeten. Vermoedelijk wordt de oud-trainer van PSV en Fenerbahçe op zéér korte termijn gepresenteerd.

Cocu sprak de laatste dagen uitgebreid met Mel Morris, de invloedrijke eigenaar van Derby County. Hij staat bekend als iemand die niet zuinig is op zijn managers. De laatste vier jaar zwaaiden liefst zeven verschillende trainers de scepter bij Derby. Donderdag moest hij afscheid nemen van Frank Lampard, die de overstap maakt naar Chelsea.

Cocu, 101-voudig international van het Nederlands elftal, leidde PSV tussen 2013 en 2018 naar drie landstitels. Ook won hij de KNVB Beker met de Eindhovense club. In oktober 2018 werd hij ontslagen door Fenerbahçe. Het lijkt erop dat Twan Scheepers en Chris van der Weerden zijn assistenten worden bij Derby County.