'Juve wil De Ligt woensdag keuren: Ajax kan Kean verwelkomen als ruilmiddel'

'Juve wil De Ligt woensdag keuren: Ajax kan Kean verwelkomen als ruilmiddel'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juli 2019 om 10:30za 06-07-2019 om 10:30

Juventus hoopt Matthijs de Ligt woensdag in Turijn te mogen verwelkomen voor de medische keuring. De Italiaanse kampioen wil Ajax overtuigen door het bedrag gespreid te betalen of Moise Kean in te zetten als wisselgeld, schrijven Italiaanse media.

Juventus ligt nog altijd op poleposition voor de verdediger van Ajax en Oranje. De Italianen slaagden er namelijk als enige in om tot een persoonlijk vergelijk te komen met De Ligt, in tegenstelling tot FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester United. Het openingsbod van 65 miljoen euro, inclusief bonussen, werd echter afgeslagen door Ajax, dat 75 tot 80 miljoen verlangt.

Om nader tot elkaar te komen is De Oude Dame van plan om het gewenste transferbedrag over meerdere financiële jaren te spreiden, meldt althans Tuttosport. Een ander alternatief is Kean in de deal te betrekken. De 19-jarige Italiaanse aanvaller behoort net als De Ligt tot de stal van zaakwaarnemer Mino Raiola. Bij Juve lijkt hij komend seizoen niet op veel speeltijd te hoeven rekenen.

Hoeveel Ajax ontvangt voor De Ligt als Kean de omgekeerde weg bewandelt, is niet duidelijk. De Corriere dello Sport sluit echter niet uit dat de twee transfers gescheiden van elkaar worden afgerond. Juventus zou in dat geval een terugkoopoptie willen bedingen op Kean, die in Turijn nog vastligt tot medio 2020. Onlangs werd een fors bod van Everton afgeslagen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws