PEC-spits breekt middenvoetsbeentje in oefenduel en kan seizoenstart wel vergeten

PEC-spits breekt middenvoetsbeentje in oefenduel en kan seizoenstart wel vergeten

Gepubliceerd: zondag 7 juli 2019 om 14:44zo 07-07-2019 om 14:44

Laatste update: zondag 7 juli 2019 om 14:58zo 07-07-2019 om 14:58

Mike van Duinen moet de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller van PEC Zwolle brak vrijdag tijdens het oefenduel met FC Emmen (1-1), zijn middenvoetsbeentje, waardoor hij een tijd uit de roulatie is.

Van Duinen viel al na tien minuten spelen uit in het oefenduel in Coevorden, waarna hij volgens De Stentor direct naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar werd geconstateerd dat Van Duinen een gebroken middenvoetsbeentje heeft, waaraan hij binnenkort geopereerd zal moeten worden. Naar verwachting ligt Van Duinen er daarna nog drie maanden uit, waardoor hij de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen mist.

Dat is een hard gelag voor PEC Zwolle, aangezien de spits vorig seizoen goed was voor acht doelpunten. Hij speelde in de eerste seizoenshelft als centrumspits en verhuisde na de komst van Lennart Thy in de winterstop naar de linkerflank. Vorige zomer kwam Van Duinen over van Excelsior voor een bedrag van 750 duizend euro. Dat was destijds een recordaankoop voor PEC.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws