Definitief niet naar PSV: Pieters tekent voor twee jaar in Premier League

Definitief niet naar PSV: Pieters tekent voor twee jaar in Premier League

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 15:22ma 08-07-2019 om 15:22

Laatste update: maandag 8 juli 2019 om 16:54ma 08-07-2019 om 16:54

Erik Pieters speelt komend seizoen voor Burnley. De verdediger komt over van Stoke City en is de eerste zomerse versterking van Burnley, zo laat de club weten via de officiële kanalen.

De dertigjarige verdediger tekent een contract voor twee jaar met de optie op nog een extra jaar. Pieters meldt zich in Portugal, waar Burnley op trainingskamp is in voorbereiding op het nieuwe seizoen. De verdediger werd eerder in verband gebracht met een terugkeer naar zijn oude club PSV. De Eindhovenaren versterkten zich op de linksbackpositie al met Toni Lato, die gehuurd wordt van Valencia en de vervanger is van de naar Manchester City vertrokken Angelino.

De afgelopen zes jaar speelde Pieters voor Stoke City. Hij speelde bijna 200 wedstrijden voor The Potters, voornamelijk als linksback. Het afgelopen halfjaar speelde Pieters op huurbasis voor het Franse SC Amiens.

Bij Burnley moet Pieters met Charlie Taylor uit gaan maken wie de vaste linksback wordt van het elftal. De club nam eerder afscheid van Stephen Ward en was daarom op zoek naar een nieuwe linksback. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws