'Geen ruimte bij United voor Nederlands talent: verhuur lijkt beste optie'

'Geen ruimte bij United voor Nederlands talent: verhuur lijkt beste optie'

19-07-2019 11:15 Laatste update: 11:37
125

Manchester United zit in de maag met het Nederlandse talent Tahith Chong. Het is goed mogelijk dat de jeugdinternational van Oranje dit seizoen wordt verhuurd, zo schrijft Manchester Evening News.

Chong heeft in de voorbereiding indruk gemaakt op manager Ole Gunnar Solskjaer, maar dat deed hij als linksbuiten. En dat terwijl Chong juist op de positie van rechtsbuiten kans maakt op een plek in het eerste elftal. 

De negentienjarige buitenspeler heeft in de oefenwedstrijden dus de meeste indruk gemaakt als linksbuiten, maar maakte ook minuten vanaf de andere kant. Als rechtsbuiten snijdt hij echter vooral naar binnen toe en is hij volgens MEN te voorspelbaar. Aan de linkerkant is hij dreigender, maar daar heeft Solskjaer al genoeg opties met aankoop Daniel James, Anthony Martial, Alexis Sanchez en zelfs Marcus Rashford.

Bijkomend probleem is dat jonge Nederland inmiddels te goed is om voor het reserveteam te spelen. Hoewel hem beloofd is dat hij komend seizoen minuten krijgt in de Europa League, lijkt een verhuur daarom de beste optie.