Spaanse toptransfer voor Oranje-keepster Van Veenendaal na sterk WK

Spaanse toptransfer voor Oranje-keepster Van Veenendaal na sterk WK

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 12:10za 20-07-2019 om 12:10

Sari van Veenendaal heeft met haar sterke prestaties op het WK een toptransfer afgedwongen. De 29-jarige keepster staat komend seizoen onder de lat bij Atlético Madrid, meldt de regerend kampioen van Spanje.

"Ik heb met meedere clubs gesproken en het verhaal van Atlético Madrid past het beste bij mij", laat Van Veenendaal weten. Ze besloot bewust pas na het WK in Frankrijk de knoop door te hakken, zodat ze zich volledig op de Oranje Leeuwinnen kon richten. "Die keuze heeft goed uitgepakt en na het toernooi heb ik goed nagedacht over een nieuwe stap in mijn carrière."

Van Veenendaal haalde met de Nederlandse vrouwen de finale, waarin de Verenigde Staten met 2-0 te sterk bleken. Wel werd ze uitgeroepen tot keepster van het toernooi.

Van Veenendaal komt over van Arsenal, waar ze haar contract niet wilde verlengen. "Atlético heeft zichzelf al jaren bewezen in het vrouwenvoetbal." De Madrilenen veroverden de afgelopen drie jaar de landstitel. "Atlético biedt me alle voorwaarden om me als keepster verder te ontwikkelen. Daar gaat het uiteindelijk om. Ik heb veel zin om hier aan de slag te gaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws