Feyenoord speelt thuis gelijk tegen Angers, hoofdrol voor Berghuis

24-07-2019 21:59
150

Feyenoord heeft het thuisduel met het Franse Angers niet weten te winnen. Na nederlagen tegen Red Bull Salzburg (3-1) en Panathinaikos (0-3) volgde een 2-2 remise in de eigen Kuip. Steven Berghuis eiste de hoofdrol op in Rotterdam-Zuid.

Feyenoord, waar Leroy Fer in de basis begon, startte overtuigend en kreeg in de eerste tien minuten via Sam Larsson en Berghuis wat kansjes om het verzet van Angers te breken. Berghuis was uiteindelijk degene die na iets meer dan een kwartier de openingsgoal voor zijn rekening nam. Larsson speelde twee Franse spelers uit en bediende Berghuis, die in de korte hoek afrondde: 1-0.

Er was weinig aan de hand voor Feyenoord, dat de zaakjes op orde had. Toch ging het voor de rust mis. Berghuis gaf een dramatische terugspeelbal op Kenneth Vermeer, die niets anders kon dan de bal met zijn handen klemmen. De scheidsrechter floot voor een indirecte vrije trap. Angers scoorde uiteindelijk via de rug van pechvogel Berghuis, die toen al een hoofdrol in de wedstrijd had: 1-1.

Berghuis maakte zijn fout na de rust goed door Feyenoord op 2-1 te zetten. Larsson gaf de bal op links mee aan Orkun Kökcu. De Turkse middenvelder dribbelde het strafschopgebied in en gaf de bal aan de volledig vrijstaande aanvaller, voor wie scoren een eenvoudige taak was: 2-1. Angers wist de rug te rechten en kwam na een uur spelen opnieuw op gelijke hoogte. Rachid Alioui maakte meters en gaf de bal voor op Angelo Fulgini, die Vermeer voor de tweede keer passeerde.

Jaap Stam haalde Ridgeciano Haps, Jeremiah St. Juste, Berghuis en Larsson naar de kant en bracht Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida, Wouter Burger en Luciano Narsingh. De nieuwelingen waren gretig en zochten nadrukkelijk naar de 3-2, maar die viel niet meer.

Voor Feyenoord wacht aankomende zondag nog een thuisduel met Southampton. Een week later wordt voor eigen publiek de eerste Eredivisie-wedstrijd tegen Sparta afgewerkt.