Update: Ook AD heeft Botman-nieuws: 'Heerenveen sluit huurdeal met Ajax'

Update: Ook AD heeft Botman-nieuws: 'Heerenveen sluit huurdeal met Ajax'

25-07-2019 16:42 Laatste update: 26-07-2019 18:29
111

Niet FC Groningen, maar sc Heerenveen wordt de nieuwe club van Ajacied Sven Botman. Dat meldt het Dagblad van het Noorden donderdagmiddag. Mark-Jan Fledderus bevestigt in gesprek met DvhN dat Botman voor de rivaal kiest. 

"Botman verwacht dat bij SC Heerenveen de kans op speeltijd voor hem groter is dan bij FC Groningen, zo is de reden van het afzeggen althans naar ons gecommuniceerd", aldus de technisch manager van De Trots van het Noorden

"Natuurlijk is het balen. We hebben er alles aan gedaan, goede gesprekken gevoerd. Als het voor de langere termijn was geweest, had Botman voor FC Groningen gekozen, zo heeft hij ons laten weten. Onder meer op het gebied van faciliteiten zag hij een toekomst in Groningen absoluut zitten, maar zoals gezegd acht hij de kans op speeltijd in Heerenveen groter."

Fledderus gaat nu weer over tot de orde van de dag. "Dit soort gebeurtenissen hoort bij de transferperiode. In mijn tijd als technisch manager bij Heracles Almelo was het niet anders, gingen op handen zijnde transfers soms ook niet door, alleen kwam het niet naar buiten. Dat is wel een verschil."

De negentienjarige Botman beschikt in Amsterdam over een contract tot medio 2022. Ajax, noch Heerenveen heeft vooralsnog melding gemaakt van een akkoord.

Update 26/7 18.29: Ook het Algemeen Dagblad maakt melding van de aanstaande verhuizing naar Friesland van Botman. SC Heerenveen zal de verdediger voor één seizoen huren van Ajax. Vermoedelijk zullen beide clubs het nieuws ook spoedig naar buiten brengen.