'Pittig gesprek' met Derksen: 'Gehoopt dat-ie genuanceerder was, geen sprake van'

'Pittig gesprek' met Derksen: 'Gehoopt dat-ie genuanceerder was, geen sprake van'

28-07-2019 18:28
112

Johan Derksen is onlangs met presentatrice Ellie Lust in gesprek gegaan over zijn eerdere uitspraken over homoseksuele voetballers en homo's in het algemeen. De populaire analist zei in een uitzending van Veronica Inside dat 'homo's gewoon uit de kast moeten komen'. Op basis daarvan wilde Lust met hem in discussie. 

Lust maakte een documentaire, Ellie aan de verkeerde kant, waarin ze sprak met slachtoffers en daders van anti-homogeweld. "Ik zal zeker niet zeggen dat Derksen verantwoordelijk is voor anti-homogeweld. Maar hij voedt wel een bepaald sentiment doordat hij op tv zo uitgesproken is over dit onderwerp. Hij vindt namelijk dat homo’s gewoon niet zo moeten zeuren", laat ze weten aan Televizier. 

Bij Derksen thuis voerden de twee een 'pittig gesprek'. "Ik had gehoopt dat hij een-op-een misschien wat genuanceerder zou zijn. Daarvan was geen sprake."

"Ik ben bang dat Derksen verwoordt wat bij heel veel mensen leeft. Hij vindt dat elke homo gewoon uit de kast moet komen: zeg het nou maar gewoon, dan ben je ervan af. Ze moeten niet zo zeuren met hun huilverhalen."