Zes kilo erbij én wijze raad van Swart voor Schuurs: Dat zal ik nooit vergeten

Zes kilo erbij én wijze raad van Swart voor Schuurs: "Dat zal ik nooit vergeten"

29-07-2019 07:25
45

Perr Schuurs bracht zijn debuutseizoen bij Ajax door in de luwte, maar is nu klaar voor zijn doorbraak in Amsterdam. De negentienjarige Limburger hoopt na twee seizoenen Fortuna Sittard en één jaar Jong Ajax in de voetsporen van Matthijs de Ligt te treden.

Schuurs zal dan waarschijnlijk moeten concurreren met de man van vijftien miljoen, Edson Álvarez. De jeugdinternational van Oranje vindt het niet meer dan logisch dat Ajax de portemonnee trok voor de Mexicaan. "Als je zo veel wedstrijden speelt als wij doen, dan moet elke positie meer dan dubbel zijn bezet", vertelt hij aan De Telegraaf. Álvarez is echter nog in afwachting van zijn werkvergunning, waardoor Schuurs zijn kans mocht grijpen tegen PSV. "Ik denk dat ik in een heel goede flow zit, met veel vertrouwen op het veld sta. En dan kan ik dit soort wedstrijden spelen."

Nadat hij met Fortuna Sittard naar de Eredivisie promoveerde, bleef Schuurs achter in de Keuken Kampioen Divisie: de jonge verdediger begon aan een 'ontwikkelingsjaar' bij Jong Ajax. "De stap van Fortuna naar Ajax was toch veel groter dan iedereen misschien denkt. En ik vind nu dat ik té bescheiden was", toont hij zelfreflectie. Schuurs ging voor zichzelf aan de slag, kreeg er zes kilo aan spiermassa bij én werd benaderd door Sjaak Swart. "Ik kwam meneer Swart op De Toekomst tegen en hij had wat tips voor me. Dat zal ik nooit vergeten."

Afgelopen seizoen mocht hij uiteindelijk twaalf officiële wedstrijden namens Ajax 1 spelen, dit jaar moeten dat er meer worden. "Vorig jaar was er in principe geen reden om mij erin te zetten als je ziet wat hij (trainer Erik ten Hag, red.) heeft bereikt. Nu is mijn situatie na de voorbereiding en de Cruijff Schaal wel anders."