Van Hooijdonk vol onbegrip: 'Over vijf jaar de helft waard en De Ligt het dubbele'

Van Hooijdonk vol onbegrip: 'Over vijf jaar de helft waard en De Ligt het dubbele'

10-08-2019 17:14
44

Pierre van Hooijdonk vindt Harry Maguire een prima versterking voor Manchester United. De oud-spits vindt het transferbedrag van 87 miljoen euro voor de Engelse international evenwel van de zotte.

"Ik kan tien betere centrumverdedigers opnoemen. Matthijs de Ligt bijvoorbeeld. Die kostte Juventus 75 miljoen en is pas 19 jaar. Maguire is al 26", vertelt Van Hooijdonk aan de Volkskrant. "Los nog van het verschil in kwaliteit is het economisch niet te volgen. Over vijf jaar zal Maguire de helft waard zijn en De Ligt misschien wel het dubbele."

Desondanks ziet Van Hooijdonk de toekomst van Maguire op Old Trafford best zonnig in. "Een betrouwbare verdediger die durft in te dribbelen kunnen ze daar goed gebruiken. Hij is geen koekebakker. Maar ik zie hem niet even alle problemen oplossen die United heeft. En dat is wel wat je verwacht voor dat geld."

"Het is nogal een last voor die jongen, terwijl hij zo'n mooi verhaal met zich meedraagt; helemaal opgeklommen vanuit de lagere divisies en met een niet al te spannende stijl en voorkomen. Ik hoop van ganser harte dat hij het redt", besluit Pi-Air.