Jans: Pff… Ik heb helemaal geen zin om daar nu nog op te antwoorden

Jans: "Pff… Ik heb helemaal geen zin om daar nu nog op te antwoorden"

15-08-2019 08:25
42

Ron Jans heeft 'helemaal geen zin' om uitgebreid in te gaan op zaken die hij eventueel anders aan had kunnen pakken als technisch manager van FC Groningen. In een interview met Voetbal international wordt onder meer gesuggereerd dat Jans 'dominant aanwezig was' in de kleedkamer. Dat zou volgens VI lastig zijn geweest voor Ernest Faber, oud-trainer van FC Groningen. 

"Pff… Ik heb helemaal geen zin om daar nu nog op te antwoorden. Volgens mij zijn die dingen altijd in overleg gegaan. Ik vind zeker niet dat ik mezelf te veel in de kleedkamer heb gemanifesteerd. Kan me ook niet voorstellen dat Ernest dat wél zo ervaren heeft. Ik mocht overal bij zijn van hem. Maar goed, dat is geweest", reageert Jans. Sinds kort staat hij aan het roer bij het Amerikaanse FC Cincinatti. 

"Ik heb in ieder geval mijn hartelijke best gedaan. En ik ben er nu wel achter dat ik een trainer ben. Misschien zou ik qua inhoud best een geschikte technisch directeur kunnen zijn, maar echt prettig heb ik me in die rol nooit gevoeld. Het was werken, en dat gevoel heb ik eerder in mijn loopbaan nooit gehad. Achteraf had ik als trainer beter gewoon een sabbatical kunnen nemen."