Ajax zette Bergwijn-interesse niet door: 'Ze zouden hem nooit gekocht hebben'

Ajax zette Bergwijn-interesse niet door: 'Ze zouden hem nooit gekocht hebben'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 06:54di 20-08-2019 om 06:54

Ajax heeft deze zomer geen serieuze interesse in Steven Bergwijn gehad, denken Sjoerd Mossou en Arman Avsaroglu. De Amsterdammers lieten in mei openlijk weten Bergwijn te volgen, maar de vleugelaanvaller bleef 'gewoon' in het Philips Stadion en verlengde onlangs zelfs zijn contract.

Vlak voor het einde van het vorige seizoen kwamen de geruchten tot stand. Ajax stak niet onder stoelen of banken dat het gecharmeerd was van Bergwijn, PSV reageerde met een statement dat de buitenspeler niet te koop was en Bergwijn zelf gooide olie op het vuur door een foto met kersvers Ajacied – en boezemvriend – Quincy Promes te delen via social media. "Het leek al bijna alsof het rond was", vertelt Avsaroglu bij NOS Sportforum op NPO Radio 1.

De radiocommentator vraagt zich echter af hoe ver Ajax voor Bergwijn had willen gaan. "Ik denk dat het een beetje een spel is geweest van Ajax, beetje stoken. Ik geloof best dat ze geïnteresseerd waren. En als Hakim Ziyech weg was gegaan, hadden ze het wel geconcretiseerd. Maar Ajax heeft nog nooit een speler gekocht van boven de vijftien, zestien miljoen euro. En PSV heeft een bod van 25 miljoen van Sevilla geweigerd... Ajax had Bergwijn nooit gekocht voor zo'n bedrag."

De eveneens aangeschoven Mossou stelt dat PSV 'een signaal af wilde geven' door Bergwijn binnenboord te houden. "Ajax is al de rijkste en machtigste club van Nederland. Als je als PSV je beste spelers aan Ajax gaat verkopen, is dat een signaal van 'we geven het op'."

Poll

Gaat Bergwijn komende zomer een transfer maken?

(2094 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws