Brighton heeft totaal nieuwe rol in gedachten voor PSV-doelwit Jahanbakhsh

Brighton heeft totaal nieuwe rol in gedachten voor PSV-doelwit Jahanbakhsh

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 16:17do 22-08-2019 om 16:17

Alireza Jahanbakhsh staat in de belangstelling van PSV, maar Brighton & Hove Albion lijkt heel andere plannen te hebben. De Iranese aanvaller wordt mogelijk omgeturnd tot rechtervleugelverdediger.

Jahanbakhsh ontbrak in de achttienkoppige wedstrijdselectie in de eerste twee Premier League-wedstrijden van Brighton. Aan die situatie lijkt richting het duel met Southampton (zaterdag) weinig te veranderen, waardoor PSV zijn kans schoon ziet. Bij Brighton ziet men Jahanbakhsh echter als een optie voor de rechtsbackpositie.

"Het lijkt dat ik de enige rechtsback ben in de Brighton-selectie, maar Ali kan ook op die positie spelen", aldus Martin Montoya tegen The Argus. "Hij is een winger, maar kan ook als wingback spelen. Het gaat altijd tussen hem en mij op de training."

Jahanbakhsh maakte vorig jaar zomer voor een recordbedrag van 25 miljoen euro de overstap van AZ naar Brighton, maar in Engeland kwam hij weinig aan spelen toe. De aanvaller kwam tot negentien optredens in de Premier League, waarvan twaalf als invaller. De nieuwe manager Graham Potter leek het wél in hem te zien zitten, maar Jahanbakhsh zit in de eerste weken van het seizoen zelfs op de tribune.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws