Ten Hag looft 'fantastische sterkhouders': 'We hebben totaal gedomineerd'

Ten Hag looft 'fantastische sterkhouders': 'We hebben totaal gedomineerd'

28-08-2019 23:45 Laatste update: 29-08-2019 00:22
54

Ajax-trainer Erik ten Hag steekt de loftrompet over het optreden van zijn team tegen APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League. De steunpilaren, met Hakim Ziyech voorop, maakten een uitstekende indruk op de oefenmeester.

"We hadden totale controle in de wedstrijd en hebben totaal gedomineerd. Maar het verschil was heel lang maar één, dan hoeven ze maar één mogelijkheid te krijgen", vertelt Ten Hag bij Veronica. "Maar ik moet de ploeg een groot compliment maken. Hoe ze organisatorisch gespeeld hebben. Ze waren heel gedisciplineerd. Ze hebben niets toegelaten en creëerden een paar kansen."

Blind per se achterin
Ten Hag voerde liefst acht wijzigingen door en dat pakte volgens hem goed uit. "Vanaf vrijdag zijn we begonnen met de voorbereiding op deze wedstrijd. Dan kun je eindelijk een keer trainen. We wilden per se Blind achterin hebben om daar toch het voetbal aan de gang te krijgen. Dat was een van de dingen die op Cyprus na een half uur tótaal wegvielen. Daley heeft het heel goed ingevuld."

Ten Hag zag dat de bepalende spelers opstonden na de 'geweldige tegenvaller' door het wegvallen van Donny van de Beek. "Ze hebben hun verantwoordelijkheid genomen. De sterkhouders Onana, Blind, Ziyech, Tadic, Huntelaar: fantastisch", aldus de Ajax-trainer, die vooral lovend is over Ziyech.

"Ik vond Hakim vandaag enorm belangrijk in het as van de veld. In de topwedstrijden moet je daar met een middenvelder spelen", verklaart Ten Hag onder meer waarom Quincy Promes niet in de basis stond. "Hakim leed heel weinig balverlies, deed bijna altijd iets goed met de bal en speelde heel creatief."