AZ 'adopteert' 5.000 knuffels als ondersteuning in strijd tegen kinderkanker

AZ 'adopteert' 5.000 knuffels als ondersteuning in strijd tegen kinderkanker

06-09-2019 11:33 Laatste update: 11:35
42

AZ heeft 5.000 knuffels geadopteerd als ondersteuning van de actie van ADO Den Haag. De supporters van ADO verzamelen in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord knuffels voor de kinderen in het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis. AZ wil door het adopteren van de knuffels een bijdrage leveren aan de strijd tegen kinderkanker.

Het adopteren van de knuffels onderstreept de goede band tussen AZ en ADO Den Haag. De Alkmaarders spelen door het instorten van het dak meerdere 'thuiswedstrijden' in het Cars Jeans Stadion in Den Haag. Vrijdagochtend maakte AZ via officiële kanalen bekend 5.000 knuffels te adopteren om het KWF te ondersteunen. 

Supporters van ADO nemen al meerdere jaren knuffels mee richting De Kuip om op deze manier de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis een hart onder de riem te steken. In minuut twaalf van de wedstrijd worden de knuffels dan vanuit het vak van ADO in het vak met de kinderen gegooid. 

Initiatiefnemers van de actie lieten eerder al weten dat de inzamelingsactie een groot succes is, misschien zelfs een iets te groot succes. "De kinderen zouden bedolven worden en het grootste deel van de knuffels zou in de verbrandingsoven belanden, wat natuurlijk zonde zou zijn", zo meldde een initiatiefnemer tegen Omroep West. "We hoopten een paar honderd knuffels te verzamelen. Maar ze stromen binnen uit het hele land. Veel uit onze omgeving, maar ook zelfs uit Amerika."