'Hectiek' bij Fortuna Sittard: Het is een behoorlijke aanslag op je privéleven

'Hectiek' bij Fortuna Sittard: "Het is een behoorlijke aanslag op je privéleven"

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 20:36ma 09-09-2019 om 20:36

De baan van technisch directeur bij een Eredivisie-clubs is 'een aanslag op je leven'. Dat stelt Sjoerd Ars, die sinds vorig jaar in functie is bij Fortuna Sittard.

Ars kende een overvolle transferzomer, waarin veertien spelers kwamen en zeventien spelers vertrokken. "Ja, het was hectisch maar ook leerzaam", vertelt hij aan Omroep Gelderland. "Tussen de 70 en 80 uur tik ik wel aan, waarin de focus continu op dat voetbal ligt. Dat slokt je wel op. Ik ben nog jong en in deze rol onervaren."

"Deze functie wordt denk ik onderschat. Het is een behoorlijke aanslag op je privéleven. Ik heb een gezin met twee kinderen en die balans is soms lastig en slaat nog wel eens de verkeerde kant op. Gelukkig heb ik een vrouw die me steunt, maar naar je kinderen zit je met je gevoel wel eens niet lekker."

De onvoorspelbaarheid van het vak vindt Ars soms lastig. "Dan heb je ze een tijd niet gezien en beloof je ze van school te halen. Maar ineens komt er dan iets tussen en ben je er dus toch niet. Deze week was ik met mijn vrouw onderweg naar Arnhem om kleren te halen voor een feestje, werd ik gebeld om iets snel af te ronden. Er waren voor die speler namelijk meerdere kapers op de kust. Ja, dan moet je omdraaien en zit je weer achter je laptop."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws