Van de Beek mogelijk op andere positie: 'Dat zou een optie kunnen zijn'

Van de Beek mogelijk op andere positie: 'Dat zou een optie kunnen zijn'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 19:30ma 23-09-2019 om 19:30

Donny van de Beek miste de afgelopen weken een reeks wedstrijden van Ajax door een blessure. De middenvelder viel tegen PSV in en lijkt op de weg terug. Het bekijken van de wedstrijden op de tribune viel hem zwaar. 

"Die eerste wedstrijd tegen APOEL dat was wel echt zenuwachtig ja", vertelt de Ajacied tegen FOX Sports. "Champions League of niet, je hebt geen invloed d'r op. Dat is niet zo leuk." Van de Beek ziet zichzelf als een voetballer die helemaal gek wordt als hij niet kan voetballen. "Ik ben er toch wel bijna drie weken uit geweest en dat merk je wel. Op de trainingen ging het best wel goed maar in de wedstrijden is het toch een andere intensiteit. Je zult wel een aantal wedstrijden nodig hebben om weer helemaal 100 procent te zijn."

Van de Beek denkt dat hij ook een goede optie is om een linie naar achteren te schuiven binnen het Ajax-team. "Zo hebben we wel een aantal keer getraind, voor mijn blessure ook", vervolgt de middenvelder. "Ik denk zeker dat de trainer dat ook in zijn hoofd heeft zitten, maar op 'tien' heb ik natuurlijk ook heel veel wedstrijden gespeeld. Dat is niet aan mij, ik moet ervoor zorgen dat ik snel weer helemaal wedstrijdfit ben. Dan gaan we kijken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws