'Fenomeen' De Ligt scoort punten bij Juve: 'Maar nog niet helemaal op z'n plek'

'Fenomeen' De Ligt scoort punten bij Juve: 'Maar nog niet helemaal op z'n plek'

25-09-2019 06:50
31

Maurizio Sarri laat weten tevreden te zijn over de ontwikkeling van Matthijs de Ligt, die in zijn ogen 'fenomenaal is'. De Ligt begon dinsdag in de basis tegen Brescia, nadat hij op de bank zat in het duel met Hellas Verona.

De Ligt liet een goede indruk achter tegen Brescia. "De Ligt is groeiende. Het is nog een erg jonge jongen die nu in een andere wereld woont en een andere manier van spelen gewend is", zegt Sarri in Italiaanse media na het met 1-2 gewonnen duel met Brescia.

"Hij is nog niet helemaal op z'n plek, ondanks dat hij goed bezig is om het Italiaanse voetbal onder de knie te krijgen. Het is een fenomeen. Koulibaly is ook een fenomeen, maar ook hij had het de eerste twee á drie maanden moeilijk (bij Napoli, waar Sarri van 2015 tot 2018 werkte, red.)."

"Ik denk dat het normaal is. We zijn ook nog eens een belangrijke speler als Giorgio Chiellini kwijtgeraakt. De Sciglio is er ook uit, dus we hebben wat problemen. Soms ogen we achterin nog wat kwetsbaar, want we kregen een goal tegen die ik graag nog een keer terugzie. Maar ik geef de verdediging niet alle schuld."