Arsenal-schlemiel doet verhaal: 'Kreeg zelfs de schuld als ik niet speelde'

Arsenal-schlemiel doet verhaal: 'Kreeg zelfs de schuld als ik niet speelde'

Shkodran Mustafi baalde er lang van dat hij door veel Arsenal-fans door de gehaktmolen werd gehaald. De Duitse verdediger voelde dat er een hetze ontstond tegen hem, nadat hij na een sterke periode ver terugzakte.

Mustafi werd in 2016 voor 41 miljoen euro gekocht van Valencia. "In de eerste twee jaar na mijn vertrek naar Arsenal ging het erg goed met me, maar na kerst 2018 ging het minder", zegt Mustafi tegen Der Spiegel. "Ik maakte een paar fouten en plots werd er een grote chaos gecreërd. Ik ben zelfkritisch genoeg om toe te geven dat ik die fouten heb gemaakt en kan ook tegen harde kritiek, maar de kritiek ging te ver en was ongefundeerd. Ik werd een doelwit. Ik kreeg zelfs de schuld voor nederlagen terwijl ik niet eens meedeed."

De kritiek ging Mustafi niet in de koude kleren zitten. "Er waren dagen dat ik echt aan mezelf begon te twijfelen, maar op een gegeven moment besefte ik me dat ik mentaal sterk ben. Wat mijn vrouw tegen me zei heeft me heel erg geholpen: als je echt zo slecht bent als mensen zeggen, zou je geen wereldkampioen en speler van Arsenal zijn. Iets moet je hier gebracht hebben. Vanaf dat moment kan ik er beter mee omgaan."

Mustafi ziet de nadelen van social media. Iedereen kan zonder gevolgen alles schrijven, zegt hij. "Ik vind dat er een grens is. Het gaat niet meer om de sport, maar alleen om het bekritiseren voor de likes. Ik zou graag wat meer beperkingen willen zien. Wat op het internet staat verdwijnt nooit meer. Ik ben bang dat dit uiteindelijk invloed zal hebben op mijn kinderen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s