De Mos kritisch op Oranje-keuze Koeman: 'Horen bij hetzelfde makelaarsbureau'

De Mos kritisch op Oranje-keuze Koeman: 'Horen bij hetzelfde makelaarsbureau'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 11:38wo 16-10-2019 om 11:38

Laatste update: woensdag 16 oktober 2019 om 12:18wo 16-10-2019 om 12:18

Het is onterecht dat Joël Veltman tegen Wit-Rusland (1-2) de voorkeur kreeg boven Denzel Dumfries. Dat stelt Aad de Mos, die denkt aan belangenverstrengeling rond bondscoach Ronald Koeman.

Dumfries stond tegen Noord-Ierland (3-1) in de basis, maar in Wit-Rusland kreeg Veltman de voorkeur. "Ik vond Dumfries heel goed, in tegenstelling tot veel mensen. Het was onterecht dat hij werd geslachtofferd", reageert De Mos bij #PSVPraat, de podcast van het Eindhovens Dagblad.

"Dumfries is wat mij betreft nog steeds de nummer één rechtsback van het Nederlands elftal. Hij is altijd dreigend, ook in de wedstrijd tegen Duitsland. Hij heeft altijd die drive naar voren. Natuurlijk, zijn voorzetten zijn niet altijd even goed, maar dat geldt ook voor de linkerkant."

De Mos denkt dat er meer achter de basisplaats van Veltman zit. "Dat is elke keer een cadeautje van Koeman, omdat ze verbonden zijn aan hetzelfde makelaarsbureau. Denk ik dan. Ik vind Dumfries gewoon een goede rechtsback. Geen buitencategorie, maar dat gaat hij wel worden. Het zou mij verbazen als hij geen vaste plaats krijgt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws