Update: Bulgaarse bond bevestigt vertrek bondscoach vanwege 'matige resultaten'

Update: Bulgaarse bond bevestigt vertrek bondscoach vanwege 'matige resultaten'

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 16:26vr 18-10-2019 om 16:26

Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019 om 17:33vr 18-10-2019 om 17:33

Krasimir Balakov heeft ontslag genomen als bondscoach van Bulgarije, zo melden Sky Sports en verschillende Bulgaarse media. Het nieuws volgt op de wedstrijd tegen Engeland, waarin de supporters van het land zich misdroegen op de tribunes en zich racistisch uitlieten tegenover de spelers van Engeland. De coach liet na de wedstrijd nog weten niets mee te hebben gekregen van de situaties op de tribunes.

De 53-jarige coach stond al langer onder druk bij Bulgarije en heeft nu dus besloten ontslag te nemen na de schandelijke taferelen op de tribunes in de wedstrijd tegen Engeland. De coach stond pas een aantal maanden aan het roer bij de nationale ploeg.

Bulgarije verloor met 0-6 van Engeland en vanaf de tribune waren onder meer apengeluiden te horen richting de donkere spelers van The Three Lions. Verschillende fans besloten daarnaast een nazigroet te brengen. Balakov zorgde na afloop voor opschudding door te verkondigen dat hij de taferelen op de tribunes niet mee had gekregen en vond dat ook de Engelse supporters zich onrespectvol gedroegen.

Balakov was eerder werkzaam voor onder andere FC Sankt Gallen, Hajduk Split, FC Kaiserslautern en FC Litex Lovetch voordat hij begon aan de klus bij het nationale elftal.

Update: Ook de Bulgaarse voetbalbond heeft van zich laten horen in een statement op de website. Volgens de bond heeft het vertrek van Balakov niets te maken met de racistische uitlatingen van de Bulgarije-supporters op de tribunes tijdens de wedstrijd tegen Engeland. Er wordt aangegeven dat de coach is opgestapt vanwege de matige resultaten van de afgelopen tijd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws