KNVB-directeur Hoogma: 'Iemand van 7 miljoen moet er toch meteen staan?'

KNVB-directeur Hoogma: 'Iemand van 7 miljoen moet er toch meteen staan?'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 12:15zo 20-10-2019 om 12:15

Feyenoord had afgelopen zomer misschien beter voor FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen kunnen gaan, klinkt het bij Goedemorgen Eredivsie op FOX Sports. De Rotterdammers betaalden zeven miljoen euro voor Marcos Senesi, maar de Argentijn is nog geen basisspeler.

"Als je kijkt naar Senesi en Janssen, dan denk je: het zal toch niet zoveel verschillen?", stelt Ronald de Boer. "Dan heb je ook nog iemand die Nederlands spreekt en weet hoe de hazen lopen. Het is anders, Utrecht of Feyenoord. Soms kan een klein verschil een heel groot kwaliteitsverschil zijn. Maar als je dit ziet, heb ik het gevoel dat Janssen een paar jaartjes bij Feyenoord had kunnen vertoeven."

Hans Kraay junior is het daar mee eens. "Willem van Hanegem dronk een paar maanden geleden een bak koffie met Theo van Duivenbode en zij kwamen tot de conclusie: als je toch geen geld hebt, doe dan nog maar twee jaar Willem Janssen. Daar werd gek tegenaan gekeken. Janssen is niet snel, maar staat altijd goed, kan koppen en is een leider. Zo heel gek was dat toch niet."

"Dat geeft geen garantie dat het goed gaat", haakt De Boer in. "Kijk, ik ben gek van Janssen. De persoonlijkheid, wat hij uitstraalt. Maar Feyenoord is toch iets anders. Ik denk ook dat het wel goed zou komen, maar je moet altijd een slag om de arm houden."

Dat Senesi nog niet speelt, zorgt hoe dan ook voor verbazing. "Iemand van zeven miljoen moet er toch direct staan? Het kan niet zo zijn dat die er niet direct staat, dat is gek. Als je dat soort bedragen neerlegt voor jongens vanuit het buitenland...", besluit Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal van de KNVB.

Poll

Was Janssen een versterking geweest voor Feyenoord?

(3248 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws