Atlético noteert probleemloze overwinning en sluit aan bij koploper Barcelona

26-10-2019 20:35 Laatste update: 22:59
7

Atlético Madrid heeft de thuiswedstrijd tegen Athletic Club de Bilbao met 2-0 gewonnen. Los Rojiblancos sluiten dankzij de driepunter aan bij koploper Barcelona en hebben nu hetzelfde puntenaantal als de Catalanen.

Atlético Madrid - Athletic Club 2-0
De tweede plaats in de Primera División lag voor het grijpen voor de mannen van trainer Diego Simeone, als ze in het eigen Wanda Metropolitano zouden afrekenen met Bilbao. De Basken, die voorafgaand aan de wedstrijd net als Atlético slechts vijf goals tegenkregen, boden aardig tegenstand maar capituleerden na een klein half uur toen een van richting veranderd schot van Saúl binnensloeg.

Na rust verdubbelde Alvaro Morata de voorsprong voor Atlético door een voorzet van Ángel Correa tot doelpunt te promoveren en waren de drie punten op zeker binnen voor Simeone en de zijnen. De Madrilenen hebben nu negentien punten uit tien wedstrijden en staan daarmee op gelijke hoogte met Barcelona, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Dat zal voorlopig ook zo blijven, omdat de Clásico van dit weekend verplaatst is naar medio december.

Bayer Leverkusen - Werder Bremen 2-2
Na vijf minuten kreeg de wedstrijd al een dramatische wending voor Ömer Toprak, centrale verdediger van Werder Bremen. Hij devieerde de bal ongelukkig in zijn eigen doel en Leverkusen werd daarmee in het zadel geholpen, maar de schade werd nog voor rust hersteld door het bezoek uit Bremen. Voormalig Vitesse-speler Milot Rashica trof doel met een schot dat van richting werd veranderd: 1-1.

Na de pauze pakte Davy Klaassen zijn moment. Vanaf de rand van het strafschopgebied peerde de voormalig Ajacied knap raak tegen zijn oude trainer (1-2), maar tien minuten later was het Lucas Alario die de wedstrijd weer in evenwicht bracht. Diezelfde Alario dacht twintig minuten voor tijd zijn ploeg ook op voorsprong te zetten, maar na tussenkomst van de VAR werd de goal afgekeurd vanwege hands.

In de laatste minuut van de blessuretijd dacht Werder een strafschop te krijgen, maar ook daar haalde de videoscheidsrechter een streep door. Bosz en Leverkusen komen met het gelijke spel niet weg uit de brede Duitse subtop, Werder staat twaalfde.

Internazionale - Parma 2-2
De Nerazzurri wisten dat ze met een thuiszege op Parma de koppositie konden overnemen van Juventus, dat eerder op de zaterdag met 1-1 gelijkspeelde bij Lecce. De goal na 23 minuten van Antonio Candreva zette de ploeg van trainer Antonio Conte op het goede spoor, maar nog in de eerste helft zorgden de bezoekers voor onrust in het stadion. Yann Karamoh en Gervinho scoorden namelijk voor Parma en daarmee was de koppositie plots ver weg.

Vroeg in de tweede helft frommelde Romelu Lukaku nog wel de 2-2 tegen de touwen en leek er genoeg tijd voor een winnende Inter-goal, maar die viel niet meer. Daardoor blijft Juve koploper in de Serie A en staat de ploeg van Conte nu één punt achter op de rivaal uit Turijn.