'Mijn gevoel zegt, wat ik hoop, dat Feyenoord de bodem heeft bereikt'

'Mijn gevoel zegt, wat ik hoop, dat Feyenoord de bodem heeft bereikt'

29-10-2019 06:48
67

De situatie bij Feyenoord raakt Ruud Gullit. Na de met 4-0 verloren Klassieker tegen Ajax besloot hoofdtrainer Jaap Stam om op te stappen. Dat gebeurde maandag.

Gullit was drie jaar speler van Feyenoord en trainde de club één seizoen. 'Ik vind het erg voor Feyenoord en voor Jaap Stam dat beide partijen een vertrek van de trainer als deel van de oplossing beschouwen voor de huidige malaise bij de club. Jammer dat het zover is gekomen', schrijft Gullit dinsdag in De Telegraaf.

De supporters van Feyenoord besloten de spelersbus op te wachten na de afgang in Amsterdam. Daarbij vielen er harde woorden en werd er met spullen gegooid. Dat keurt Gullit af. 'De supporters hebben het recht om boos te zijn na de Klassieker. Ik ben zelf speler en trainer geweest van de club en ik kan me die boosheid voorstellen. Alleen overschrijd je de grens als het uitmondt in bedreigingen richting trainers en spelers', zegt Gullit.

'Aanhangers die zich verlagen tot bedreigingen bereiken helemaal niets, omdat geen speler beter gaat voetballen als je hem bedreigt. Als iets geen zin heeft, moet je ermee stoppen. De achterban zal de boosheid en teleurstelling op een andere manier moeten uiten.'

Gullit denkt dat het niet slechter kan met Feyenoord en hoopt op betere tijden. 'Ik hoop dat de clubleiding, de assistenten van Jaap Stam en de spelers in de duisternis toch ergens enige lichtpuntjes ontwaren en daarmee aan de slag gaan. Dat is volgens mij het enige houvast, waarbij m'n gevoel zegt, iets wat ik ten zeerste hoop, dat Feyenoord de bodem heeft bereikt.'