Vonk moet Ajax voorlopig teleurstellen: 'Redelijke spelers, maar niet niveau-Ajax'

Vonk moet Ajax voorlopig teleurstellen: 'Redelijke spelers, maar niet niveau-Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 13:40za 09-11-2019 om 13:40

Laatste update: zaterdag 9 november 2019 om 13:48za 09-11-2019 om 13:48

Ajax werkt sinds twintig jaar samen met satellietclub Ajax Cape Town en heeft daar spelers als Thulani Serero, Eyong Enoh, Steven Pienaar en Keuken Kampioen Divisie-topscorer Lassina Traoré aan overgehouden. Hans Vonk – technisch directeur van Ajax Cape Town – vraagt zich echter af of er meer namen aan dat lijstje toegevoegd kunnen worden.

De club uit Kaapstad degradeerde in 2018 uit het Zuid-Afrikaanse Premiership. "Waardoor het verschil qua niveau met Amsterdam nog groter is", laat hij weten aan Ajax Showtime. De oud-doelman verwacht voorlopig geen nieuwe pareltjes. "We hebben redelijke spelers, maar niet met het niveau van Ajax. Helaas dient zich niet elk jaar een Frenkie de Jong aan."

Op dit moment lopen Dean Solomons en Leo Thethani rond in Amsterdam. De twee vervullen een bijrol bij Jong Ajax, maar Vonk moedigt ze aan om het in Europa te blijven proberen in plaats van terug te keren naar Zuid-Afrika. "Ik denk niet dat dat goed is voor die jongens", klinkt het. "Zij kunnen beter in Europa blijven. Is het niet bij Ajax, dan is er ongetwijfeld op een lager niveau een club waar ze het niveau wel aan kunnen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws