Crisis voor Maaskant en VVV-Venlo compleet na forse oorwassing in Almelo

09-11-2019 22:32
51

Heracles Almelo heeft VVV-Venlo nog veel dieper in de problemen geduwd. De Limburgers verkeren in crisis en kregen in Almelo een ongelofelijk pak slaag van een aanvallend Heracles: 6-1.

In de eerste helft wist VVV nog een klein beetje partij te geven. De Heraclieden, die via de eerste Eredivisie-treffer van Alexander Merkel op voorsprong kwamen, hadden op dat moment nog moeite om door de Venlose defensie heen te voetballen. Dat duurde echter niet lang meer: na de schitterende 2-0 van Silvester van der Water was het gedaan met de intenties van VVV.

Na de pauze kreeg VVV namelijk geen enkele grip op de wedstrijd en het gaf Heracles alle gelegenheid om er een galavoorstelling van te maken. Aan de hand van Cyriel Dessers deed de ploeg van trainer Frank Wormuth dat dan ook. De Belgische spits produceerde een hattrick en werd daarbij niets in de weg gelegd door de Venlose defensie. Ook Mauro Junior schoot zichzelf op het scorebord.

Ondanks alle malheur zorgde Peter van Ooijen voor een klein hoogtepuntje voor de meegereisde VVV-fans. Hij scoorde tien minuten voor tijd met een knap schot, maar het was maar een heel klein doekje voor het bloeden van trainer Robert Maaskant en zijn ploeg.

Het uitvak riep in de tweede helft om het vertrek van de trainer en het is maar de vraag hoe lang hij nog mag blijven zitten bij VVV, dat alweer zijn achtste nederlaag op rij leed. VVV staat nu zeventiende, waar Heracles de stap naar plaats zes maakt. De achterstand op plek vijf, nu in handen van Vitesse, is nog maar twee punten voor de club uit Almelo.