Suriname krijgt hulp van 'Nederlandse' profs en wil naar WK: 'Geweldige impuls'

Suriname krijgt hulp van 'Nederlandse' profs en wil naar WK: 'Geweldige impuls'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 21:31ma 18-11-2019 om 21:31

Suriname wil met behulp van Nederlands-Surinaamse profs een gooi doen naar deelname aan het WK van 2022 in Qatar. Bondscoach Dean Gorré verwacht dat de Surinamers met behulp van de Nederlandse impuls hoge ogen kunnen gooien in de kwalificatie.

Het team van Gorré speelt mee in de kwalificatie van de CONCACAF, de voetbalbond van Noord- en Midden-Amerika. Nigel Hasselbaink heeft zijn debuut voor Suriname al gemaakt en ook Kelvin Leerdam wil graag voor het land uitkomen. De Telegraaf schrijft dat bondscoach Gorré druk bezig is om meer spelers warm te maken voor 'De Natio'.

Zo zouden bijvoorbeeld Stefano Denswil, Ridgeciano Haps en Sean Klaiber voor Suriname kunnen gaan uitkomen. Klaiber meldt tegenover de ochtendkrant dat hij nog niet nagedacht heeft over zijn interlandtoekomst en dat hij de deur voor het Nederlands elftal open wil houden, maar er zijn ook spelers die graag voor Suriname willen spelen.

Zo hoopt Roda JC-middenvelder Roland Alberg op een oproep. "Dit is een geweldige impuls voor het niveau van het Surinaams elftal, maar ook heel goed nieuws voor mij en voor mijn familie. Het zou een heel grote eer zijn als ik voor Suriname zou kunnen gaan voetballen. Ik heb een heel sterke band met Suriname. Mijn hele familie komt daar vandaan en om het jaar ga ik ook naar Suriname toe. Ik hoop dat ik snel de kans krijg om aan te sluiten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws