Van der Vaart kiest beste PSV'er en voorspelt volgende Eredivisie-kampioen

Van der Vaart kiest beste PSV'er en voorspelt volgende Eredivisie-kampioen

6 mei - 09:22
83

Rafael van der Vaart en Guus Hiddink wijzen Luuk de Jong aan als beste speler van PSV dit seizoen. De 109-voudig international is er bovendien van overtuigd dat de ploeg van Peter Bosz zich ook volgend seizoen tot kampioen van Nederland zal kronen.

"Ik denk dat PSV volgend jaar ook kampioen gaat worden", steekt Van der Vaart van wal bij Studio Voetbal. "Omdat ze individueel meer hebben dan de rest. Als iedereen fit is hebben ze twee of drie spelers die het in hun eentje kunnen beslissen."

Voor de voormalig spelmaker steekt één speler er bovenuit in de kampioensploeg van Bosz. "Ik vind Luuk de Jong de beste PSV'er van dit seizoen. Ik heb hem vaak bekritiseerd, dat hij technisch niet zo vaardig was. Maar wat hij doet, in zijn hele loopbaan eigenlijk, bewonder ik enorm", stelt hij. "Dat hij goed kan koppen, weet iedereen, maar hij begint nu ook ballen te laten vallen. Hij heeft ook vijftien assists. Het is echt geweldig. Ik vind Luuk met zijn goals en assists echt de allerbeste."

Hiddink sluit zich daarbij aan. "Normaal houd ik er niet zo van om een individu aan te wijzen, maar hij is wel heel bepalend", oordeelt de oud-trainer van de Eindhovenaren. "Ik vind dat hij wat makkelijker is gaan spelen. Het is niet meer zo gecompliceerd. Hij legt wat makkelijker balletjes af, dat deed hij in het verleden veel minder. Daardoor heeft hij ook veel meer rendement."

Hiddink plaatst nog wel één kanttekening bij het seizoen van PSV. "Het kampioenschap is fantastisch. Hulde, euforie, feest: prima. Maar ik denk dat je een klein kritieknootje kunt plaatsen bij de Champions League. Tegen Borussia Dortmund had je de kans om door te stoten. Je hebt nu een kroon en dat zou een diamantje op die kroon zijn geweest. Plus dat je aantrekkingskracht krijgt."

Volgens Hiddink onderschatte PSV zichzelf tegen Dortmund. "Dan hoorde je na afloop: we hebben leuk gespeeld. Ik vond dat iets te makkelijk. Het was een kans."