Je gaat naar een veel hoger niveau. Ik moest wennen aan het systeem van Ajax

"Je gaat naar een veel hoger niveau. Ik moest wennen aan het systeem van Ajax"

Gepubliceerd: vrijdag 22 november 2019 om 23:01vr 22-11-2019 om 23:01

Perr Schuurs lijkt de aangewezen vervanger van Joël Veltman voor de wedstrijden tegen Heracles Almelo (competitie) en OSC Lille (Champions League). De verdediger weet zelf dat hij dicht tegen een basisplaats aanzit.

"Joël en Daley (Blind, red.) zijn natuurlijk geschorst. Dan komen er voor mij kansen. Hopelijk krijg ik die", vertelt Schuurs bij Inside Ajax op Ziggo Sport. "Ten Hag vertelde me dat ik er heel dichtbij zit, zoals ik zelf ook weet. Ik moet wachten tot mijn kans komt en hem dan pakken. Je moet elke dag hard trainen. Als alles goed was, dan zou ik spelen."

Schuurs maakte in januari 2018 de overstap van Fortuna Sittard naar Ajax. Hij had veel tijd nodig om te wennen in Amsterdam. "Je gaat naar een veel hoger niveau. Ik moest wennen aan het systeem van Ajax. Bij Fortuna was het heel anders dan hier."

"Je wilt zo hoog mogelijk spelen en dat was niet altijd zo. Die wedstrijden waren voor mij belangrijk om aan het systeem te wennen. Ik was blij als ik in mocht vallen in het eerste, maar je moet ook realistisch zijn. Het was heel moeilijk. Daar ga ik niet om liegen. Er was na afgelopen seizoen geen reden om te gaan wisselen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verdient Schuurs een basisplaats?

(1253 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws