'Hopelijk keer ik ooit terug naar Nederland, maar je kunt het nooit zeggen'

'Hopelijk keer ik ooit terug naar Nederland, maar je kunt het nooit zeggen'

28-11-2019 07:40
18

Umar Sadiq hoopt ooit nog eens terug te keren in de Eredivisie. De aanvaller van Partizan Belgrado, donderdag de tegenstander van AZ in de Europa League, maakte bij NAC Breda veel indruk met goals en assists, maar vertrok al na één seizoen omdat hij gehuurd was van AS Roma.

Sadiq hoopt op een rentree in Nederland. "Ik hoop het wel. Ik ben nu 22 en kwam hier toen ik twintig was", vertelt Sadiq aan FOX Sports. "Hier leerde ik veel. Hopelijk keer ik ooit terug, maar in het voetbal kun je het nooit zeggen."

Sadiq is pas 22, maar heeft al negen clubs versleten in zijn carrière: Abuja, Spezia, Roma, Bologna, Torino, NAC, Rangers, Perugia en Partizan. "Het is zeker niet makkelijk. Je probeert als jonge jongen je droom na te jagen. Ik speelde goed bij NAC, maar moest m'n contract respecteren (Sadiq was gehuurd van AS Roma, red.). Het is niet makkelijk voor mij, maar ik moet blijven gaan. Hopelijk kan ik op een dag settelen en zijn wie ik ben."

Donderdag speelt hij tegen AZ. "Het zal geen makkelijke wedstrijd worden, want AZ is een goed team. Je weet dat het moeilijk wordt omdat ze veel kwaliteit hebben. Ze kunnen de ruimtes bespelen en zijn goed aan de bal. Een aantal spelers is international. Ik weet wat het is om tegen Nederland te spelen."