Held van Alkmaar zit op de bank: Voor mij was dat heel moeilijk

Held van Alkmaar zit op de bank: "Voor mij was dat heel moeilijk"

28-11-2019 22:09
32

De avond van Ferdy Druijf kan niet meer stuk na zijn heldenrol in de Europa League tegen Partizan Belgrado. Een paar minuten voor tijd stond AZ nog met 0-2 achter, maar door goals van Druijf werd het alsnog 2-2. Belangrijker nog: AZ is door het gelijkspel door in de Europa League.

"Het was een bizarre wedstrijd. Antwerp-uit was de laatste keer dat ik inviel en een goal maakte. Nu gebeurde het weer, dus ik houd ervan", vertelt Druijf aan FOX Sports. Druijf valt in als AZ met de rug tegen de muur staat. "Dat kun je bijna zeggen. In de competitie val ik vaak in als we voor staan, maar dan scoor ik niet en nu twee keer wel. Dat is altijd lekker. Het is een heerlijk gevoel."

AZ speelde zestig minuten slecht tegen Partizan. "Het was dramatisch. We spelen goed in de competitie en in Europa. Als je deze wedstrijd ziet, vraag je je af: waar doen we het goed dan? Daarna pakten we de aanval op en kregen we kansen."

Druijf zit op de bank in Alkmaar omdat Myron Boadu de voorkeur krijgt. "Voor mij was dat heel moeilijk. Ik heb het altijd goed gehad bij AZ en speelde alles in de jeugd. Vorig jaar heb ik het bij NEC ook goed gedaan. Boadu heeft dit seizoen de voorkeur gekregen. Dat was in het begin even moeilijk, maar het team draait goed. Ik probeer m'n kansen te pakken."