Feyenoord treft drie concurrenten op rij: 'Trainingen zien er echt aardig uit'

Feyenoord treft drie concurrenten op rij: 'Trainingen zien er echt aardig uit'

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 11:10zo 08-12-2019 om 11:10

Feyenoord-trainer Dick Advocaat wil een eindsprint inzetten voor de winterstop. De Rotterdammers treffen met Vitesse, PSV en FC Utrecht nog drie concurrenten in de Eredivisie. Toch weigert Advocaat van een cruciale periode te spreken.

"We hebben tien punten uit vier wedstrijden en tweemaal gelijkgespeeld in Europa, dat ziet er op zich wel aardig uit toch?", zegt de Kleine Generaal in het Algemeen Dagblad. "Maar het kan allemaal beter, dat weet ik ook wel. Laten we niet vergeten dat we al ver achter stonden toen ik begon. We hadden elf gespeeld en veertien punten en nu vijftien gespeeld en vierentwintig punten. De eerste goede stap is al gezet."

Volgens Advocaat mag niet verwacht worden dat Feyenoord iedere wedstrijd zal winnen. Dat de ziekenboeg overvol is, helpt niet mee. "Al die afwezigen om moedeloos van te worden? Vervelend vooral. Als er bij PSV drie spelers door en blessure ontbreken, staat alles in brand. Bij ons dus niet", stelt Advocaat, die deze maand de aansluiting wil houden. "Vanaf januari moeten we kijken hoe we er echt voor staan. Als je ons ziet trainen, dat ziet er echt aardig uit hoor."

Ook het bekerduel met SC Cambuur noemt Advocaat belangrijk. "Maar ik vind toch echt dat deze maand december niet bepalend is. We gaan er natuurlijk ook niet vanuit dat we geen resultaten meer behalen. Waarom zouden we?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoe eindigt Vitesse-Feyenoord?

(1824 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws