Verbeterpunten voor Onana aangestipt: 'Lijkt hem soms minder te interesseren'

Verbeterpunten voor Onana aangestipt: 'Lijkt hem soms minder te interesseren'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 09:14di 10-12-2019 om 09:14

Ronald Waterreus en Sander Westerveld zijn unaniem: André Onana behoort tot de beste keepers ter wereld, maar is nog niet de állerbeste. De 23-jarige Kameroener van Ajax heeft verbeterpunten, stellen de oud-internationals in de Volkskrant.

"Hij heeft af en toe een rare blunder en dan weer matchwinning saves", zegt Westerveld. "Zijn techniek is apart. Het lijkt alsof hij een magneet in de handschoenen heeft die ballen naar hem toetrekt. Dat betekent dat hij positioneel goed staat. Hij is explosief en lenig, goed in één tegen één en hij durft te komen op hoge ballen, wat je niet meer vaak ziet tegenwoordig."

"Hij heeft overal schijt aan", vervolgt Westerveld. "Ook voetballend is hij goed, mede door zijn zelfvertrouwen. Ik schat hem in bij de beste tien van de wereld." Daar is Waterreus het mee eens. "Hij is ongelooflijk sterk. Dat veel keepers snel omvallen komt niet altijd omdat ze dat graag willen, maar omdat ze de spanning niet zo lang op hun benen kunnen houden. Fysiek zijn ze niet in staat langer te wachten. Onana kan dat wel. En hij kleunt erin, in luchtduels."

De oud-PSV'er is echter ook kritisch. "Competitiewedstrijden lijken hem soms minder te interesseren", stelt Waterreus, die ook wijst naar het tijdrekken van Onana. "Ik snap het wel, dat tijdrekken, maar het is toch een kwestie van de goden verzoeken."

Volgens Onana zelf hebben de 'echt grote clubs in de wereld een betere doelman dan ik ben'. "Ajax is niet de beste club in de wereld, toch? Het is erg moeilijk om de beste te zijn als je bij Ajax voetbalt", gaf hij te kennen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Onana rijp voor een absolute topclub?

Ja
86%
Nee
14%
(8215 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws