Van Halst onthult betrokkenheid Van Gaal: 'Zij hebben heel veel contact met hem'

Van Halst onthult betrokkenheid Van Gaal: 'Zij hebben heel veel contact met hem'

30 april - 10:21
12

Volgens Jan van Halst heeft Louis van Gaal een erg betrokken rol als adviseur van de Raad van Commissarissen binnen Ajax. De voormalig tijdelijk algemeen directeur bij de Amsterdamse club had zelf ook veel aan de adviezen van de oud-bondscoach.

"Op een gegeven moment kwam Louis erbij. Het was fijn dat we in de situaties met Maurice Steijn en John van 't Schip konden sparren met hem", vertelt Van Halst bij Rondo op Ziggo Sport. "Ik had een interim-rol voor zes maanden. Alle lange termijn beslissingen moest ik maken met iemand die er wel voor de lange termijn zat. Al helemaal op voetbaltechnisch gebied." 

Wedden

Meer odds

Daarom heeft Van Halst vaak met Van Gaal gesproken. "Met hem heb ik in het begin heel veel overlegd en gespard. Dat was ideaal, want hij stelt net de vragen waar je nog iets langer over nadenkt."

Tafelgenoot Marco van Basten vraag zich af wat de voormalig Ajax-trainer op dit moment nog doet binnen de club. "Momenteel is Van Gaal nog steeds heel betrokken. Hij is niet iedere dag op De Toekomst, maar ik weet dat Kelvin (de Lang, red.) en Marijn (Beuker, red.) heel veel contact met hem hebben."